Aby klient dobrze czuł się w lokalu, owy lokal musi być przede wszystkim dobrze zaprojektowany. Jakie cechy powinien mieć dobry projekt lokalu gastronomicznego? Na pewno powinien maksymalnie efektywnie wykorzystywać przestrzeń. Nie znaczy to bynajmniej, że na dostępnej przestrzeni trzeba zmieścić jak najwięcej stolików. Nie – jedną z najważniejszych rzeczy dla klientów lokali gastronomicznych jest komfort. Jeśli w lokalu będzie ciasno, klient nie będzie mógł cieszyć się posiłkiem, choćby nawet był nieprawdopodobnie smaczny i najprawdopodobniej następnym razem wybierze inną restaurację. Dobry projekt musi więc uwzględniać nie tylko ilość stolików, ale również wygodę klientów. Istotne jest również ich bezpieczeństwo. W każdym lokalu, nie tylko gastronomicznym, powinno być wyjście ewakuacyjne. Mówią o tym wyraźnie przepisy przeciwpożarowe. Projekt lokalu gastronomicznego powinien wreszcie uwzględniać to, w jaki sposób ludzie poruszają się pomiędzy stolikami, jakie ścieżki pokonują kelnerzy itp.
Zobacz inne wpisy:
Popularne wpisy:
Stosuj przepisy
Dobrze byłoby obecnie mieć w pewnym sensie obeznanie w kuchni. Co mamy tutaj na myśli? Chodzi nam tutaj o to, że każdy z nas powinien umieć wykonać takie podstawowe przepisy kucharskie, które mogą dotyczyć na...
Tworzywa
Tworzywo wysokocierne powinno być odporne na duże naciski jednostkowe i to w warunkach udarów cieplnych, które występują na powierzchniach tarcia. Materiały używane na elementy przeciwślizgowe o dużej gwarantowanej trwałości musi charakteryzować niewielka zużywalność oraz odporność...
Urządzenia gastronomiczne
Gotowanie staje się hobby wielu osób. Oglądanie filmów kulinarnych jest dobrym zajęciem, ale robienie potraw lepszym. Istnieje wiele sklepów pozwalających na rozwijanie swoich zainteresowań. Również liczne urządzenia gastronomiczne zaspokoją każdego amatora kuchennego. Warto eksperymentować z...