Bezglutenowe mąki. Produkty zbożowe zajmują ważne miejsce w diecie. Stanowią źródło węglowodanów, które są jednym z podstawowych składników odżywczych dla organizmu. Większość osób nie wyobraża śniadania czy kolacji bez pieczywa. Z kolei wśród dań obiadowych dużą popularnością cieszą się różnego rodzaju pierogi, kluski oraz podawany na wiele sposobów makaron. Podstawowym składnikiem tych potraw jest mąka, przy czym niekoniecznie musi to być powszechnie używana mąka pszenna. Osoby stosujące dietę bezglutenową muszą ją całkowicie wykluczyć z jadłospisu. Pozostali z kolei mogą urozmaicać swoją dietę i od czasu do czasu sięgać po jej zdrowsze zamienniki. Coraz więcej zwolenników mają te mąki, które nie zawierają glutenu. Zalicza się do nich nie tylko mąka z cieciorki, ale również kukurydziana, ryżowa, gryczana, z tapioki czy amarantusa. Pieczywo, ciasto lub naleśniki przygotowane z dodatkiem innego gatunku mąki zaskoczą smakiem i niekiedy również kolorem. To doskonały sposób na urozmaicenie jadłospisu i wzbogacenie go w różne składniki odżywcze.
Zobacz inne wpisy:
Popularne wpisy:
Bezprzewodowy Internet Airmax w Legnicy na Starym Mieście
Bezprzewodowy internet stał się nieodzownym narzędziem w codziennym życiu, umożliwiając szybki dostęp do informacji, rozrywki oraz niezbędnych narzędzi pracy zdalnej. W szczególności na terenie Starego Miasta w Legnicy, gdzie historyczna zabudowa często komplikuje instalację tradycyjnych...
Sushi Grodzisk Mazowiecki
Kuchnia japońska spopularyzowała się na świecie za pośrednictwem dwóch potraw - kurczaka teriyaki oraz sushi. Zawinięty w wodorosty przysmak z rybą i ryżem w środku, podawany z sosem sojowym, podbił serca milionów ludzi, w tym...
Pudełko do alkoholu
Opakowania do alkoholu
Kiedy zostajemy zaproszeni na imprezę okolicznościową, jaką są na przykład imieniny czy urodziny, często zastanawiamy się co podarować jubilatowi. Wybór prezentu niekiedy nie należy do najłatwiejszych i zależny jest od zaawansowania relacji, jaką...