Każdy szanujący się Polak w okresie letnim, w sobotnie wieczory powinien rozpalić grilla. Co bardziej ambitniejsi rozpalają grilla, co drugi dzień. Od paru lat grillowanie stało się naprawdę mocno popularne, choć jeszcze około 10 lat temu było dość rzadko spotykanym zjawiskiem. Grill to na pewno nie są żadne wyszukane kulinaria i gotowanie. Choć są mistrzowie, którzy na grillu robią cuda. Raczej jednak przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu nie jest jakieś trudne i każdy potrafi wrzucić kiełbaskę na ogień i poczekać aż się zarumieni. Początki grilla to właśnie zwykła kiełbaska wrzucona na ruszt. Z czasem zaczęli ludzie wymyślać i przygotowywać coraz wymyślne rzeczy na ogniu. Często jedna zdarza się, że kucharze amatorzy lubiący gotowanie, na grilla patrzą dość sceptycznie, bo dla nich to amatorszczyzna. Trzeba jeszcze zauważyć, że większość z nas uwielbia karkówkę z grilla, czy kaszankę. Dla wielu ludzi stał się grill w letnie wieczory sposobem na szybką kolację, a przebywający na wczasach nad jeziorem, palą grilla od rana i wieczora.
Zobacz inne wpisy:
Popularne wpisy:
Zdrowa żywność Kraków i żywność dla diabetyków
Żywność dla diabetyków i Zdrowa żywność Kraków
Nowy sposób na zbędne kilogramy
Chcesz schudnąć. Dwoisz się i troisz stosując najróżniejsze diety, z których jedna podobno lepsza jest od drugiej, ale kończy się zawsze jedynie efektem jojo i...
INDYK Z ŻURAWINAMI
Składniki:
80 dag piersi z indyka
1 jajko
30 dag wieprzowiny
1 cebula
2 łyżki rodzynek
1 łyżka chrzanu
Żurawiny do dekoracji
Słoiczek żurawiny
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz, vegeta
Wykonanie:
Pierś z indyka dokładnie umyć i ponacinać, aby powstał kawałek o dużej powierzchni. Lekko rozbić tłuczkiem,...
Kuchnia francuska
Spośród wszystkich rodzajów kuchni europejskiej to właśnie kuchnia francuska na arenie międzynarodowej doceniana jest najbardziej. Kojarzy się nam wszystkim w wykwintnością, wysokim poziomem podania oraz elegancją. We Francji każdy posiłek to rytuał oraz święto. Tradycyjna...