Aby klient dobrze czuł się w lokalu, owy lokal musi być przede wszystkim dobrze zaprojektowany. Jakie cechy powinien mieć dobry projekt lokalu gastronomicznego? Na pewno powinien maksymalnie efektywnie wykorzystywać przestrzeń. Nie znaczy to bynajmniej, że na dostępnej przestrzeni trzeba zmieścić jak najwięcej stolików. Nie – jedną z najważniejszych rzeczy dla klientów lokali gastronomicznych jest komfort. Jeśli w lokalu będzie ciasno, klient nie będzie mógł cieszyć się posiłkiem, choćby nawet był nieprawdopodobnie smaczny i najprawdopodobniej następnym razem wybierze inną restaurację. Dobry projekt musi więc uwzględniać nie tylko ilość stolików, ale również wygodę klientów. Istotne jest również ich bezpieczeństwo. W każdym lokalu, nie tylko gastronomicznym, powinno być wyjście ewakuacyjne. Mówią o tym wyraźnie przepisy przeciwpożarowe. Projekt lokalu gastronomicznego powinien wreszcie uwzględniać to, w jaki sposób ludzie poruszają się pomiędzy stolikami, jakie ścieżki pokonują kelnerzy itp.
Zobacz inne wpisy:
Popularne wpisy:
Naprawa ekspresów Warszawa
Naprawa ekspresów do kawy
Wielu z nas wręcz nie wyobraża sobie żadnego dnia bez ulubionej kawy. Rozwój technologiczny sprawił, że nie musimy już robić sobie kawy tradycyjnie. Nowocześni kawosze mogą robić sobie swój ulubiony napój w...
Wino gruzinskie
Jakie jest dobre wino?
Wino to napój alkoholowy wytwarzany ze sfermentowanego soku z winogron lub innych owoców. Ta prosta definicja doprowadziła do powstania szerokiej gamy win, które są produkowane na całym świecie. Chociaż istnieje wiele różnych...