Zrazy z kury po polsku

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:



2 piersi z kury
5 -6 dag tłuszczu
3 dag maki
8 grzanek z bulki pszennej
3 jaja
3 dag szynki
2 dag groszku konserwowego
15 dag pasztetu z wątróbki gęsiej
natka pietruszki
8 plasterków sera żółtego
sol, pieprz


Sposób przygotowania:

Dzielimy mięso na 8 kawałków. Rozbijamy, doprawiamy, prószymy mąką, smażymy z obu stron. Grzanki smarujemy pasztetem, nakładamy zrazy, wstawiamy do ciepłego piekarnika. Mieszamy jaja, dodajemy szynkę pokrojoną w paseczki, groszek, natkę pietruszki. Doprawiamy. Wlewamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Wycinamy omleciki okrągłą foremką i układamy na zrazach. Na każdym układamy plasterek sera.