Tosty z masłem czosnkowym

Zgłoś nadużycie
  • zapiekanki

Składniki:

2 łyżki masła, duży ząbek czosnku, sól, pieprz, papryka, ser żółty, wędlina ( u mnie schabik mojej mamy:), pieczywo


Sposób przygotowania:

1. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do dwóch łyżek masła. Dopraiwamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać zioła prowansalskie:)
2. Pieczywo smarujemy cienko przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym. Wędlinę kroimy w cienkie plasterki, tak samo ser żółty. Kładziemy na pieczywo:)
3. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki. Układamy na pieczywie.
4. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180*c. Zapiekanki wkładamy do piekarnika na kilka minut, az ser się rozpusci:)