Tarty
-
1. Ze składników przeznaczonych na ciasto zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę do pieczenia tart, na…
Tarta szpinakowa na bogato
-
Składniki na spód wyrabiamy i zawijamy w folię - wkładamy do lodówki na 30 minut.…
Tarta cytrynowa
-
Cebulę oraz czosnek siekamy drobno. Do garnka wlewamy wodę oraz wino. Dodajemy do tego cebulę,…
Jajko meurette
-
Składniki na kruszonkę zagnieść. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. W jednej miseczce umieścić ok.…
Jabłka pod kruszonką
-
Mąkę, masło i cukier zagnieść na kruszonkę. Jabłka umyć i obrać- pokroić w plastry. Brzoskwinie…
Crumble z jabłkiem i brzoskwinią
-
Ugniatamy razem mąkę, masło, jaja i odrobinę soli - i odkładamy ciacho w chłodne miejsce.…
Tarta szparagowa z szampanem