Sosy
-
Masło z mąką smażymy trzy minuty na jasno złoty kolor. Całość powinna zacząć nam skwierczeć.…
Beszamel, który zawsze się udaje
-
Obieramy cukinię, kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez prasę. Do garnka wlewamy oliwę -…
Dip cukiniowo-czosnkowy
-
Miksujemy twaróg razem ze śmietaną. Dodajemy chrzanu, żółtko jajka i szczypiorek. Mieszamy dokładnie. Solimy, doprawiamy…
Dip chrzanowo-twarogowy
-
Brokuły płuczemy, gotujemy, osączamy na sitku. Następnie dokładnie miksujemy z czosnkiem i mieszamy z majonezem.…
Dip brokułowy
-
Twarożek, rozdrobniony ser rokpol oraz keczup i śmietanę miksujemy, dodajemy soku z cytryny i brandy.…
Dip z keczupem
-
Łososia rozdrabniamy, miksujemy z twarożkiem, dodajemy szpinaku, doprawiamy sosem, solą, pieprzem i mieszamy całość dokładnie.
Dip z łososia
-
Jogurt mieszamy ze wszystkimi przyprawami. Przez 15 minut chłodzimy w lodówce. Podajemy np. z krakersami…
Dip – siódme wrota raju
-
Sezam prażymy na suchej patelni i mielimy. Mieszamy z resztą składników. Podajemy z warzywami.
Sezamowy sos na gęsto
-
W misce trzemy ogórka na średnich oczkach. Rozgniatamy widelcem ser na gładziutką masę. Dodajemy jogurt,…
Dip serowy
-
Rzodkiewki, twaróg oraz jogurt, razem z połową szczypiorku miksujemy. Następnie doprawiamy i dodajemy resztę szczypiorku…
Rzodkiewkowy sos na gęsto
-
Do sporego kubka lub salaterki, wkładamy dwie łyżki jogurtu, cztery łyżki majonezu oraz cztery łyżki…
Dip ostry do mięsa
-
Obieramy ogórka, kroimy, wyjmujemy pestki, kroimy na kawałki. Miksujemy z pozostałymi składnikami.
Dip ogórkowy
-
Mieszamy zmiażdżoną widelcem fasolę wraz ze śmietaną. Dodajemy także zielone chilli, kolendrę, chilli w proszku,…
Meksykański sos z fasoli na gęsto
-
Obranego ogórka miksujemy z keczupem i orzechami, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
Orzechowy dip
-
Moczymy papryczki w gorącej wodzie przez dwadzieścia minut. Odlewamy wodę, siekamy je drobno. W moździerzu…
Ostry dip czosnkowy z papryczką chilli
-
Szczypiorem siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera, miksujemy na jednolitą masę przez około trzy minuty.…
Zielony szczypiorkowy dip
-
Jogurt mieszamy z serkiem oraz przecierem pomidorowym. Dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem cytrynowym…
Dip jogurtowo-pomidorowy
-
Siekamy oliwki, koper, miażdżymy ząbek czosnku. Wszystko mieszamy z majonezem i octem balsamicznym.
Dip do czipsów
-
Ser kruszymy i rozcieramy stopniowo dodając śmietany. Przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Dip do smażonego drobiu
-
Obieramy ogórka, kroimy na kawałki i miksujemy z keczupem. Następnie mieszamy z orzechami i nacią…
Dip cesarski
-
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, łyżeczką wyjmujemy miąższ. Dokładnie skrapiamy sokiem cytrynowym i miksujemy…
Dip egzotyczny
-
Obieramy ogórka, kroimy na kawałki i miksujemy razem z keczupem. Potem mieszamy z orzechami i…
Dip cesarski
-
Jogurt mieszamy ze wszystkimi wymienionymi przyprawami. Schładzamy w lodówce przez kwadrans i możemy podawać.
Dip z wieloma przyprawami
-
Mielimy w maszynce do mięsa składniki podane w pierwszej części. Resztę gotujemy 15 minut, mieszamy…
Sos ajwar
-
Buraka kroimy na kawałki, miksujemy z resztą składników. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszamy.
Dip z buraka
-
Łososia rozdrabniamy, miksujemy z twarożkiem. Dodajemy szczypiorem, doprawiamy sosem, solą, pieprzem i mieszamy.
Dip z łososia
-
Gotujemy buraka, obieramy, miksujemy ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Chłodzimy.
Kolorowy dip
-
Mieszamy wszystkie składniki z siekanymi ziołami, doprawiamy do smaku.
Ziołowy sos na gęsto
-
Rozgrzewamy olej i dodajemy drobno posiekanej cebuli. Smażymy, dodajemy orzechowe masło i wodę. Wlewamy sos,…
Gęsty sos z orzeszków ziemnych
-
Ucieramy twarożek razem z jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekaną łodygę i liście selera.
Dip z selera