
-
Dip z krabów
-
Muffinki z rodzynkami i jabłkiem
-
Gołąbki na sposób chiński z krewetkami
-
Linguine z krabem i chilli
-
Kotlety z kalmarów
-
Gulasz jagnięcy z oliwą i cebulą
-
Placki ziemniaczane z łososiem wędzonym
-
Kurczak po reslingsku
-
Gruszki w cieście czekoladowym
-
Pieczona szynka
-
Makaron z grzybami
-
Węgierska kanapka
-
Ciasto z syropem
-
Czekokubki
-
Przekąska bekon z serem
-
Spaghetti carbonara
-
Puree z groszku
-
Pieczeń jagnięca
-
Placki serowe
-
Granola
-
Pieczone ziemniaki z czosnkiem
-
Kotlet wieprzowy z sałatką pomidorowo-szpinakową
-
Serowe fondue
-
Czekoladowe ciasteczka
-
Zupa z kluskami
-
Błyskawiczne ragu
-
Plaster miodu
-
Sałatka colesław
-
Deser czekoladowy
-
Krem amaretto
-
Kotlety jagnięce z chilli i czarnymi oliwkami
-
Pudding karmelowy z croissantami
-
Brukselka
-
Chrupiące bezy
-
Naleśniki z jabłkami
-
Turecka zupa rybna z labraksa
-
Kofte – zraziki w pikantnym sosie
-
Kebab wieprzowo-wołowy
-
Asure – tradycyjny budyń turecki
-
Zapiekanka z bakłażana
-
Jajecznica turecka
-
Sajgonki Azjatycki Sen
-
Kare raisu – japoński ryz z sosem curry
-
Gulasz z soczewicy i jarzyn
-
Dip hummus
-
Burghul z cukinią i rodzynkami
-
Borek – paszteciki ze szpinakiem
-
Kiełbaski z soczewicą
-
Croque monsieur
-
Podsmażane szparagi
-
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym
-
Kaczka z jabłkami po chińsku
-
Jabłka w karmelu
-
Cynaderki po chińsku
-
Chińska zupa z kukurydzy
-
Brokuły z sosem czosnkowym
-
Banany z miodem
-
Gołąbki w winogronowych liściach
-
Gniazdka szpinakowe
-
Mięsny gjuwecz – cielęcina
-
Omlet z jajkiem sadzonym
-
Flaczki po algiersku
-
Ugali – gulasz wołowy
-
Soczewica w sosie czosnkowym po etiopsku
-
Pierożki Fataya z mięsem
-
Lody mango z Kenii
-
Demitasse Dakar – kawa po afrykańsku
-
Ananas w porto
-
Tort czekoladowy z Meksyku
-
Racuszki z cynamonem
-
Morskie ragout meksykańskie
-
Indyk w sosie czekoladowym
-
Filety z polędwicy Tenochtilan
-
Czarna fasola z chipsami
-
Chiles Poblanos z serem
-
Szaszłyki z krewetek
-
Rosół wołowy po wietnamsku
-
Grillowane kalmary
-
Flan kokosowy
-
Schab z sosem jabłkowym
-
Potrawka z sarny
-
Marynowany hermelin
-
Łazanki z kapustą
-
Królik z jałowcem
-
Knedle po czesku
-
Cebula z kaszanką po czesku
-
Buchty – bułeczki drożdżowe z nadzieniem
-
Śledzie z sosem curry
-
Patyczki migdałowe
-
Pasztet wieprzowy
-
Norweski deser owocowy
-
Baranina z kapustą
-
Sushi maki
-
Amur pieczony w folii
-
Kalafior zapiekany
-
Kabaczki po marsylsku
-
Bigos inaczej (kapusta ze śliwkami)
-
Ciasto snikers – dla łasuchów
-
Ostrygi a’la Casanova
-
Sorbet brzoskwiniowy z likierem
-
Wątróbka z estragonem
-
Afrodyzjakowe wino
-
Czerwona pasta curry
-
Chlebek czosnkowy
-
Sałatka z dressingiem balsamicznym
-
Szybka sałatka z dressingiem o smaku limonki
-
Tarta Tatin
-
Koreczki z mozzarellą
-
Serowe kuleczki
-
Perliczka po wenecku
-
Kompot wigilijny
-
Pizza Margherita
-
Kasza gryczana zapiekana z grzybami
-
Sałatka z tuńczykiem
-
Sernik szachownica
-
Piernik świąteczny
-
Chilli z chlebem kukurydzianym
-
Karmelowo-czekoladowe słodkie kulki
-
Sorbet truskawkowy z bąbelkami
-
Suszone pomidory ziołowe w oliwie
-
Mizeria inaczej
-
Dżem agrestowy
-
Serowe paluszki
-
Galaretka rabarbarowa
-
Deser, koktajl z pomelo
-
Eklerki
-
Biszkopt dla początkujących
-
Burrito