Sakiewki z ciasta francuskiego

Zgłoś nadużycie
  • sakiewkizciastemfrancuskim
  • przygotowanie
  • sakiewki

Składniki:

Opakowanie ciasta francuskiego, garść oliwek, duży pomidor, kilka plastrów sera żółtego, kilka plasterków kiełbasy żywieckiej, oregano


Sposób przygotowania:

1. Rozwijamy ciasto, dzielimy je na prostokąty. Wykładamy na blasze do pieczenia.
2. Wędlinę kroimy w plasterki. Kładziemy na każdy kawałek ciasta.
3. Pomidory myjemy. Kroimy je w ćwiartki, oliwki kroimy na pół.
4. Ser żółty kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki wykładamy na ciasto, doprawiamy oregano.
5. Włączamy piekarnik, rozgrzewamy. Sakiewki pieczemy w temperaturze 220*C nie dłużej niż 15 minut:)

Taką przekąskę możemy serwować z sosem czosnkowym:)