Roladki z kurczaka

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:


●podwójna pierś kurczaka
●przyprawa do drobiu
●10 dag świeżej słoniny
●ugotowana marchew
●strąk czerwonej papryki
●młoda mała cukinia
●3 łyżki oleju
●2 łyżki masła
       


Sposób przygotowania:

Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w poprzek na pół. Zbijamy tłuczkiem. Oprószamy przyprawą do drobiu. Słoninę, marchewkę, oczyszczoną paprykę oraz cukinię kroimy w cienkie paski. Rozkładamy je, po kilka pasów na każdym płacie mięsa. Zawijamy całość dość ciasno w rulony. Spinamy wykałaczkami albo obwiązujemy nićmi. Obsmażamy ze wszystkich stron na oleju z łyżką masła. Przekładamy do rondelka, wkładamy resztę masła, podlewamy kilkoma łyżkami wody, dusimy na niewielkim ogniu przez 10 minut. Podajemy z ryżem albo makaronem i z warzywami z wody.