Roladki schabowe z nadzieniem

Zgłoś nadużycie
  • roladka

Składniki:

6 plastrów szchabu, 1 duża cebula, 30dkg pieczarek, 0,5 papryki czerwonej, kilka plasterków sera żółtego, 2-3 ząbki czosnku, oliwa, sól, pieprz, bułka tarta, jajko.


Sposób przygotowania:

1. Przygotowujemy marynatę, czosnek wyciskamy, dodajemy sól, pieprz i troche oliwy, mieszamy.
2. Plastry schabu rozbijamy. Obtaczamy w marynacie. Odstaiwamy do lodówki
3. Cebule i pieczarki obieramy. Kroimy w plastry, natomiast cebulę w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odbrobiną oliwy. Smażymy.(możemy podlewać odrobiną wody)
4. Paprykę kroimy w plasterki.
5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry z farszem, jak roladki.
6. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy ok 10 minut z każdej strony.