Podroby
-
Po umyciu i wypłukaniu cynaderek, kroimy je na pół - a następnie na mniejsze kawałki.…
Cynaderki po chińsku
-
Wątróbkę po umyciu oraz oczyszczeniu kroimy na dość wąskie paski. Podobnie robimy z cynaderkami, cykorią…
Bukiet Pao-san-Jang
-
Flaki, dokładnie wyczyszczone i umyte, osuszamy delikatnie i kroimy na wąziutkie paseczki.Siekamy cebulę na półplasterki,…
Flaczki po algiersku
-
Dzień przed zamierzanym serwowaniem potrawy moczymy fasolę i gotujemy, aż będzie miękka. Odcedzamy i odstawiamy.…
Flaczki po portugalsku
-
Myjemy wątróbkę i kroimy jej mięso na wąskie paseczki. Siekamy drobno cebulę - i zabieramy…
Wątróbka z estragonem
-
(Marynata do buraków):Do małego naczynia wlewamy oliwę, ocet balsamiczny oraz wsypujemy rozmaryn i wszystko mieszamy.…
Delikatne wątróbki drobiowe duszone w winie z czerwoną cebulą i jabłkami podane z pieczonymi burakami w balsamicznej marynacie
-
Obieramy cebulę i kroimy drobno. Szklimy ją na oleju lub oliwie z oliwek. Wątróbkę obtaczamy…
Bułeczki z wątróbką drobiową
-
Opłukujemy wątróbkę i zostawiamy, aż woda z niej obcieknie. Przesmażamy na patelni cebulę pokrojoną na…
Szybka wątróbka na grzankach
-
Ścieramy cukinię na tarce o grubych oczkach. Siekamy cebulę i pieczarki. Gotujemy wodę i wrzucamy…
Pasztet z cukinii i wątróbek drobiowych
-
Przygotowanie paszteru: cielęcinę i boczek zalewamy wrzątkiem i gotujemy aż będą miękkie. Wątróbkę zalewamy porto…
Kanapki duńskie z pasztetem