Nadziewany chleb

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

100 g margaryny,
3 małe topione serki,
po 1 łyżeczce łagodnej i ostrej musztardy,
2 ugotowane na twardo jaja,
100 g sera żółtego,
100 g szynki gotowanej,
1 średni ogórek konserwowy,
1 łyżka siekanej natki,
długa bułka (bagietka, wrocławska)


Sposób przygotowania:


Mieszamy margarynę i serki z musztardą. Jaja dzielimy na połówki, żółtka przecieramy przez sito. Białko, ogórek, ser i szynkę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko z serową masą i posiekaną natką. Doprawiamy na ostro - solą i pieprzem. Bułkę kroimy na pół, ostrym, długim nożem usuwamy miąższ. Nakładamy farsz. Owijamy bułkę w folię aluminiową, wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Kroimy następnie ostrym nożem.