Mielone w sosie paprykowo-pieczarkowym

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:



cebula biała - 2 szt
kotlety mielone - 4 szt
masło/margaryna - 2 łyżki
papryka świeża - 1 szt
pieczarki - 5-6 szt
pieprz czarny - 1 szczypta
sos pieczarkowy KNORR - 1 szt
sól - 1 szczypta


Sposób przygotowania:

Roztapiamy na patelni margarynę i smażymy pieczarki aż się zarumienią – co zajmie nam około 7 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę i smażymy kolejne 5-7 minut. Przygotowujemy pieczarkowy sos według przepisu z opakowania. Wlewamy sos do mielonych kotletów, dodajemy zawartość z patelni i razem gotujemy około 10 minut, mieszając co jakiś czas by składniki nam się nie przypaliły.