Makaron z warzywami w sosie śmietanowym

Zgłoś nadużycie
  • DSCN9865

Składniki:

Składniki (2 porcje):

  • 250 gr warzyw na patelnię  (mrożonych)
  • pół opakowania makaronu  świderki lub rurki
  • 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
  • 200 ml śmietanki 30%
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente (według instrukcji na opakowaniu). Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Na rozgrzaną suchą patelnie wsypujemy mrożone warzywa (nie ma potrzeby dodawania tłuszczu), podgrzewamy do czasu aż będą miękkie i ciepłe. Dodajemy makaron, zioła prowansalskie i mieszamy jedynie dla połączenia smaków na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy śmietanką i mieszamy aż sos zgęstnieje.