Kotlety drobiowe z papryką

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:


- 80 dag mięsa z piersi kurczaka
- czerwona, żółta i zielona papryka
- 15 dag żółtego sera
- sól i pieprz
- olej
- zielenina
  


Sposób przygotowania:

Płuczemy mięso, osączamy, piersi kroimy na połowy. Ostrym nożem w każdej nacinamy kieszonkę. Posypujemy na wierzchu i w środku solą oraz białym pieprzem. Do środka wkładamy po gałązce natki i odkładamy w chłodne miejsce. Płuczemy paprykę, osączamy, wyjmujemy nasienne gniazda. Kroimy w wąskie paski. Ser kroimy na grube plastry, dalej w słupki. Kroimy resztę natki pietruszki. Do kieszonek wkładamy słupki sera, pasy papryki i posiekaną natkę. Zwijamy, spinamy wykałaczkami, smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Trzymamy kilka minut na niewielkim ogniu, dosmażamy, posypujemy zieleniną.