Jarskie
-
Dynię zetrzeć na małych oczkach i odcisnąć z niej nadmiar soku. Wymieszać ją z pozostałymi…
Placki dyniowe. Niebo w gębie!
-
W garnku roztopić masło i podsmażyć na nim pokrojoną cebulkę. Następnie dorzucić posiekany por, marchewkę,…
Pasztet warzywny z zielonego groszku i kaszy gryczanej.
-
Szpinak w roli głównej
-
Ogórki nadziewane twarożkiem i łososiem
-
Bagietkę kroimy na kromki od grubości około 1,5 cm. Figę dokładnie myjemy i kroimy na…
Kanapki z Świeżymi Figami
-
Morele, orzechy włoskie drobno siekamy, mieszamy następnie z rodzynkami, migdałami i płatkami owsianymi. Kolejnym krokiem…
Granola
-
Wszystkie składniki dodać do miski. Wymieszać dokładnie trzepaczką lub mikserem ciasto. Najlepiej zostawić ciasto na…
Naleśniki z dżemem i owocami posypane cukrem pudrem
-
Kiszoną kapustę płuczemy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Gotujemy w niewielkiej ilości wody. Dodajemy poszatkowaną…
Bigos jarski
-
Rozgrzewamy masło w rondlu, utrzymując je na niewielkim ogniu. Wkładamy ryż, ser, śmietanę, cebulę, zieleninkę…
Ryż jarski
-
marchewkę obrać, pokroić w słupki, ugotować. W tym czasie rozgrzać rondelek, na łyżce oliwy zeszklić…
chutney z persymony
-
Ratatouille
-
Kroimy obraną z zewnętrznych liści kapustę na ćwiartki, wycinamy głąb. Gotujemy ćwiartki kapusty w osolonej…
Łazanki z kapustą
-
Ziemniaki gotujemy w skórkach. Obieramy później z łupiny i ścieramy na tarce o średniej wielkości…
Gołąbki jarskie
-
Grzyby, w zależności od gustu: podgrzybki, borowiki albo kozaki (czerwone lub białe), moczymy w wodzie,…
Bigos ze śliwkami
-
Ryż gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. Konsystencja jaką chcemy…
Ryż z jabłkami na parze