Tiramisu
-
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Mieszamy przyprawy: sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz…
Tortilla z kurczakiem w chrupiącej panierce
-
Rozgrzewamy olej, dodajemy bekonu, dodajemy por, podsmażamy. Dodajemy kurczaka, wrzucamy laurowe liście i grzyby. Wlewamy…
Kurczak po reslingsku
-
Ustawiamy piekarnik na 220 stopni. Plastry bekonu rumienimy leciutko na rozgrzanym oleju - i przekładamy…
Kurczak w brandy z bekonem
-
Obieramy i kroimy cebulę w ósemki. Wkładamy do worka z oliwą, dodajemy tam też musztardę,…
Kurczak pieczony z kiełbaskami
-
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni. Kroimy bekon, podsmażamy go na oleju. Dodajemy pieczarki, dorzucamy masło.…
Kurczak, pieczarki, bekon i francuskie ciasto
-
Ustawiamy piekarnik na 220 stopni. W worku mieszamy razem maślankę, jedną czwartą szklanki oleju, pieprz,…
Udka kurczaka w maślance
-
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego boczek, cebulki dymki i rozmaryn. Smażymy przez kilka…
Kurczak po myśliwsku
-
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni. Kurczaki wkładamy do żaroodpornego naczynia albo na tackę do pieczenia…
Pieczone kurczaki ze słodkim ziemniakiem
-
Myjemy skrzydełka i każde dzielimy na dwie części. Czosnek siekamy, posypujemy nim skrzydełka. Dodajemy soli,…
Kurze skrzydełka w sosie limonkowym
-
Składniki podane do marynaty mieszamy dokładnie razem. Dodajemy pokrojonego w paski kurczaka do marynaty, mieszamy…
Kurczak Gong Bao
-
Mięso kroimy w kostkę o boku około 4 centymetrów. Mieszamy wszystkie składniki marynaty i obtaczamy…
Kurczak chryzantemowy
-
Kurczaka nacieramy solą i imbirem. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Kurczaka kroimy na 16…
Kurczak chrupiący
-
Tuszę z kurczaka myjemy od środka i z zewnątrz. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Resztę składników łączymy…
Kurczak aksamitny
-
Wszystkie wymienione składniki kroimy w paseczki. Smażymy około dwie minuty na rozgrzanym tłuszczu, aż staną…
Chińskie makaroniki z kurczaka
-
Krok 1: Myjemy kurczaka i osuszamy. Zdejmujemy skórę i oczyszczamy go z tłuszczu. Układamy na…
Curry z kurczaka
-
Myjemy kurczaka, kroimy na pół - wzdłuż kręgosłupa. Odcinamy udka i przekrawamy je w miejscu…
Kurczak po kongijsku
-
W rondelku o dość grubym dnie smażymy cebulę bez tłuszczu, tak by stała się szklista…
Doro wat – kurczak w potrawce
-
Nacieramy udka pieprzem oraz solą - i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy następnie w żaroodpornym…
Udka kurczaka po meksykańsku
-
Na niewielkiej ilości gorącego smalcu albo oliwy, smażymy po kolei: banana, śliwki, rodzinki, cebulę, tortillę…
Mole poblano z kurczakiem
-
Płuczemy i suszymy filety z kurczaka. Kroimy je w niezbyt szerokie paseczki, solimy odrobinę, polewamy…
Sezamowy kurczak
-
Kurczaka dzielimy na kawałki. Przekładamy do większego garnka i dodajemy do niego oliwę, imbir, cynamon,…
Tagine z kurczaka, rodzynków i migdałów
-
Rozgrzewamy na patelni dość mocno olej. Wrzucamy pokrojone warzywa, najlepiej tak jak następuje: cebulę kroimy…
Zupa z kurczaka po portugalsku
-
Składniki do marynaty miksujemy w malakserze aż sos będzie miał gładką konsystencję. Mięso układamy w…
Tajski kurczak barbecue
-
Osuszone mięso kroimy na kawałki o wielkości kilku centymetrów - kęs. Na rozgrzanym oleju podsmażamy…
Kurczak z orzechami
-
Pierś kurczaka tniemy w cienkie plasterki. Niekoniecznie muszą być równe i regularne. Połową bazylii mieszamy…
Kurczak w zielonym curry
-
Pierś kaczki tniemy w plastry i smażymy na głębokim oleju. Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na…
Kaczka w curry z owocami liczi
-
Kroimy mięso kurczaka na kawałki i wkładamy je do miski. Dodajemy trawy cytrynowej, soli i…
Kurczak z trawą cytrynową
-
Mięso kurczaka marynujemy w sosie rybnym. Dzięki temu zmieni ono kolor i nabierze ciekawego smaku.…
Kurczak z groszkiem
-
Pierś z kurczaka kroimy na kotlety, lekko rozbijamy tłuczkiem oraz solimy i pieprzymy. Do środka…
Roladki drobiowe z mozzarellą w prosciutto z frytkami z piekarnika
-
Kurczaka kroimy w niewielką kostkę - około 2 centymetry szerokości. Mieszamy dokładnie sos sojowy i…
Kurczak w sosie hoisin