Szparagi
-
Szynkę wkładamy do dużego garnka i wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia, odcedzamy i płuczemy w…
Pieczona szynka
-
Formujemy szynkę w rulon i obwiązujemy dość ciasno bawełnianą nicią. Dzięki temu, mięsko pozostanie w…
Szynka pieczona z owocami
-
Mieszamy żelatynę z czterema łyżkami zimnej wody. Proporcje są istotne. Kiedy żelatyna spulchnieje, spęcznieje, rozpuszczamy…
Roladki z szynki konserwowej
-
Seler należy dokładnie umyć, a następnie drobno pokroić łodygę oraz nać. Ser pleśniowy rozdrabniamy widelcem…
Rożki z szynki
-
Kostkę bulionową rozpuszczamy w pół litra wrzątku i czekamy do jego lekkiego przestudzenia. Dodajemy do…
Szynka nadziewana w galarecie