Śniadanie
-
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni. Mieszamy wszystkie składniki w dużej misce. Miksturę rozprowadzamy w dużej…
Granola
-
Kromkę chleba kroimy w poprzek. Jajko z mlekiem i dodatkiem wanilii roztrzepujemy. Moczymy chleb z…
Tosty na słodko
-
Pomidorki przekrajamy na pół i smażymy na oliwie. Jajka rozbić widelcem, dodać mleko i sól,…
Omlet z pomidorkami cherry, szczypiorkiem i świeżą bazylią
-
Wszystkie wymienione składniki oprócz białek mieszamy i wstawiamy na pół godziny do lodówki. W tym…
American Pancakes, czyli naleśniki na słodko
-
Obieramy cebulę, płuczemy ją i kroimy w pół plasterki. Smażymy, ale tak by się nie…
Omlet po wrocławsku
-
Cebulę kroimy w półplatserki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Dusimy ok 5-6…
Śródziemnomorska jajecznica z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią
-
Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy je przez około 5 minut, aż staną się miękkie. Gotujemy…
Jajko na miękko ze szparagiem
-
Na talerzu rozbijamy jajka, dodajemy do nich przyprawy, następnie wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiego talerza…
Tosty francuskie
-
Do miski należy wrzucić płatki owsiane i płatki jęczmienne, rodzynki, migdały, pestki słonecznika. Morele i…
Płatki musli domowej roboty