Przetwory
-
1. Warzywa umyć, obrać, drobno pokroić a następnie rozdrobnić. 2. Wybrać garnek nadający się do…
pasta vegetale, czyli ostateczne rozwiązanie kwestii bulionu
-
Poranki potrafią zaskoczyć, dlatego nie warto zbyt wcześnie wstawać - niemiłe niespodzianki zawsze lepiej odłożyć…
kuchenne omyłki, czyli kwaśna niespodzianka
-
Domowy ketchup
-
Wymagające podniebienie lubi raczyć się naturalnymi smakami, uszlachetniłam więc swoją kuchnię o przyprawę a’ la…
Aromatyczna „Vegeta” bez glutaminianu sodu
-
Szczupak w Zalewie
-
Smalec z Jabłkiem i Świeżymi Ziołami
-
Rozgniatamy pestki czereśni, zalewamy je spirytusem i winem, a następnie odstawiamy naczynie na miesiąc. Naczynie…
Afrodyzjakowe wino
-
Fajna alternatywa dla klasycznych buraczków ze słoika - albo dla ćwikły. Buraki - upieczone wcześniej…
Buraki marynowane po grecku
-
Pomidory należy pokroić w podłużne plasterki o grubości 0,5 centymetra i ułożyć na sitkach do…
Suszone pomidory ziołowe w oliwie
-
Wykonanie:Duże ogórki należy obrać i pokroić jak na klasyczną mizerię. Pomidory powinny zostać pokrojone na…
Mizeria inaczej
-
Wbrew pozorom, dżem to prosty deser do wykonania samodzielnie. Agrest należy wypłukać dokładnie, na przykład…
Dżem agrestowy