przepisy na ciasto
-
Ciasto Orzechowe z Kremem Kawowym
-
Tarta ze Śliwkami
-
Jabłka umyj, obierz, i pokrój w kostkę. Białka ubijaj z szczyptą soli. Gdy będą sztywniały,…
Błyskawiczne ciasto z jabłkami
-
Szarlotka po Żydowsku
-
Składniki na kruszonkę zagnieść. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. W jednej miseczce umieścić ok.…
Jabłka pod kruszonką
-
JAK ZROBIĆ? „Kasię” roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce…
CIASTO JOGURTOWE Z JABŁKAMI
-
Mąkę, masło i cukier zagnieść na kruszonkę. Jabłka umyć i obrać- pokroić w plastry. Brzoskwinie…
Crumble z jabłkiem i brzoskwinią
-
Piekarnik nastawiamy na 160 stopni.Wszystkie składniki mają mieć temperaturę pokojową.Do blendera wsypujemy mąkę, kakao, sodę,…
Ciasto z syropem
-
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki wymienione w przepisie powinny mieć temperaturę pokojową. Ubijamy…
Miodowe ciasto dla pszczółki
-
Kruszymy herbatniki razem z masłem w malakserze - powinna powstać nam piaskowa masa. Wykładamy masą…
Wiśniowy sernik na zimno
-
Piekarnik podgrzewamy do 175 stopni. Smarujemy tłuszczem tortownicę i posypujemy ją mąką.Od spodu, tortownicę zawijamy…
Ciasto czekoladowe
-
Pierwszym krokiem jest ugotowanie budyniu z odrobiną cukru pudru. Odstawiamy budyń w chłodne miejsce, by…
Miodownik
-
Gotujemy wodę wraz z margaryną, a następnie dodajemy mąki wymieszanej wcześniej z proszkiem do pieczenia.…
Karpatka
-
Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy odrobinkę soli i ubijamy na sztywną pianę. Dzięki…
Biszkopt dla początkujących
-
Spód tortownicy ścielimy pergaminem do pieczenia.Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszku do pieczenia…
Ciasto migdałowe z polewą kokosową
-
Siekamy drobno czekoladę, przekładamy do miseczki (najlepiej metalowej), dodajemy masło. Topimy czekoladę w kąpieli wodnej,…
Chocolate fudge cake
-
Zacznijcie od posiekania masła z mąką. Dodajcie żółtka, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Ugniećcie…
Szarlotka
-
Ciastka mielimy na drobno. Mieszamy z serkiem, tak aby powstała jedna masa. Wylepiamy nasze naczynie.…
Krówkowe ciasto z bananami
-
Jabłka i brzoskwinię umyj, osusz, obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Jajka ubij z…
Placek ucierany z dodatkiem jogurtu
-
Kukurydzę osączamy, miksujemy z mlekiem i dodatkiem cynamonu. Ubijamy żółtka z cukrem - a białka…
Ciasto kukurydziane z Meksyku
-
Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni. Środki foremek smarujemy masłem i posypujemy cukru. Strząsamy jego nadmiar.…
Boca negra – ciasto czekoladowe z papryką
-
Torcik Miodowy
-
Podgrzewamy mleko. Wrzucamy do niego pokruszone drożdże, rozpuszczamy, dodajemy łyżeczkę cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy…
Topielec – ciasto dojrzewające w wodzie
-
Galaretki rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody, a następnie studzimy. Gruszki obieramy i wyciągamy z…
Gruszkowy wieniec z serkiem homogenizowanym
-
Mieszamy migdały w miseczce z przesianym przez sito cukrem pudrem i mąką. Ubijamy białka jaj…
Ciasto makaronikowe
-
Rozgrzewamy na patelni masło. Wsypujemy do niego bułkę tartą albo startego chleba. Smażymy na złoty…
Jabłecznik szwedzki
-
Łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia - na sucho. Potem dodajemy masła, cukru, cukru waniliowego…
Ciasto „styropian”
-
Aby przygotować biszkopt, ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Ubijając nadal, dodajemy żółtek. Dalej…
Ciasto o smaku „Prince Polo”
-
Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do suchych składników masło lub margarynę.…
Ciasto kokosowe
-
Składniki wymienione na ciasto mieszamy, zagniatamy i dzielimy na dwie połówki. Pieczemy dwa placki -…
Ciasto snikers – dla łasuchów