Pierogi
-
Rozgrzewamy w dużym garnku dwie łyżki oleju. Wrzucamy grube plastry cebuli, szklimy. Dodajemy posiekany czosnek.…
Kare raisu – japoński ryz z sosem curry
-
Krok 1: Myjemy kurczaka i osuszamy. Zdejmujemy skórę i oczyszczamy go z tłuszczu. Układamy na…
Curry z kurczaka
-
Wieprzowinę kroimy na cienkie plasterki, a dalej w paski. Rozgrzewamy w woku olej, podsmażamy lekko…
Wieprzowina w czerwonym curry z ananasem
-
Pierś kurczaka tniemy w cienkie plasterki. Niekoniecznie muszą być równe i regularne. Połową bazylii mieszamy…
Kurczak w zielonym curry
-
Pierś kaczki tniemy w plastry i smażymy na głębokim oleju. Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na…
Kaczka w curry z owocami liczi
-
Warzywa kroimy w grubą kostkę. Wołowinę - w wąskie paski. Przesmażamy ją na mocno nagrzanym…
Curry z wołowiny
-
Filety śledzia kroimy na mniejsze kawałki. Obieramy cienko jabłka, kroimy w plastry - i skrapiamy…
Śledzie z sosem curry
-
Siekamy papryczkę chilli i imbir. Usuwamy najtwardsze liście cytrynowej trawy - zostawiając tylko miękki środek…
Czerwona pasta curry
-
Na patelni topimy masło. Kiedy zaczyna nam się pienić, dodajemy posiekanej cebulki i podsmażamy tak…
Risotto z kurczakiem w curry
-
Siekamy cebulę i szklimy ją na oleju. Kiedy jest już szklista, dodajemy posiekany drobno czosnek…
Kurczak w czerwonej paście curry