Pasty
-
pesto
-
1. Podprażamy słonecznik na łyżce oliwy około 2-3 minut. Na ostatnią minutę dodajemy siemię lniane. Całość…
pesto: rukola+pomidory
-
Żelatynę moczymy w odrobinie zimnej wody, by napęczniała. Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wody. Wkładamy…
Galaretka z jajkami
-
Przekładamy rybę do miski. Rozgniatamy ją za pomocą widelca. Cebulę, paprykę i rzodkiewki oczyszczamy, kroimy…
Przysmak rybny
-
Soczewicę, wypłukaną wcześniej, zalewamy dwiema szklankami wody. Gotujemy soczewicę aż woda całkiem się wygotuje -…
Pasta do chleba z soczewicy
-
Kroimy cebulę w kostkę, szklimy na łyżce masła. Następnie dodajemy do cebuli pokrojone pieczarki. Solimy…
Pasta z wędzonego kurczaka
-
Wędlinę albo mięso, siekamy drobno. Szczypiorek kroimy, równie drobniutko. Rozgniatamy serki widelcem i łączymy z…
Pasta z wędliny i serków topionych
-
Rozdrabniamy twaróg za pomocą widelca. Dodajemy śmietanę i siekaną bardzo drobno cebulkę, mieszając do uzyskania…
Gzika
-
Miksujemy wszystkie składniki. Drobno kroimy szczypiorek, dodajemy do masy. Pastę można podawać do pieczywa, albo…
Pasta z tuńczyka
-
Nasiona słonecznika, prażymy na suchej patelni. Następnie studzimy i miksujemy z olejem, solą oraz wodą.…
Pasta z słonecznika
-
Kroimy obraną cebulę w kostkę. Szklimy na łyżce masła. Pieczarki obieramy i kroimy. Wsypujemy do…
Pasta z kurczakiem
-
Łączymy wszystkie wymienione składniki z margaryną i ucieramy na puszystą masę. Doprawiamy szczypiorkiem, pieprzem, wybranymi…
Pasta kiełbasiana
-
Gotujemy jajka na twardo. Przelewamy zimną wodą, zostawiamy do ostygnięcia. Obieramy i ścieramy. Opłukany szczypiorek…
Pasta z jajkiem i szynką
-
Fasolę zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 3 godziny, następnie osączamy i gotujemy w świeżej wodzie.…
Pasta z fasoli
-
Szprotki, razem z olejem, wkładamy do salaterki albo glinianej miseczki. Dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy pieprzu,…
Awanturka
-
Bakłażana kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Następnie płuczemy go w letniej…
pasta bałkańska
-
1. groszek odcedź i opłucz, gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty - dzięki temu skórka…
zielona pasta limonkowo-miętowa
-
Siekamy papryczkę chilli i imbir. Usuwamy najtwardsze liście cytrynowej trawy - zostawiając tylko miękki środek…
Czerwona pasta curry
-
Jajka gotujemy i obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito z twarogiem. Możemy…
Jaja z pastą jajeczną
-
Awokado rozkrajamy, pozbawiamy pestki, a miąższ wybieramy łyżką. Awokado powinno być wystarczająco miękkie, aby miąższ…
Pasta z awokado