Łosoś
-
Oczyszczamy rybę, usuwamy wnętrzności, odcinamy płetwy, głowę. Wyjmujemy z ryby kręgosłup oraz ości, a następnie…
Turecka zupa rybna z labraksa
-
Kroimy rybę w cienkie słupki. Obtaczamy je w mące kukurydzianej, którą mieszamy z odrobiną oliwy,…
Chińska zupa rybna
-
Płuczemy pod bieżącą wodą liście i kroimy je w paski. Wrzucamy do garnka. Pomidory kroimy…
Zupa Matembele z pokrzywą i makrelą
-
Cebulki rozgniatamy płaską stroną noża. Wrzucamy do garnka głowę i rybne odpadki oraz rozgniecione dymki.…
Zupa rybna po wietnamsku
-
Obieramy i siekamy cebulę. Marchew, seler, ziemniaki - obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Por,…
Zupa rybna po norwesku
-
Do garnka wlewamy wodę i mleczko kokosowe. Stawiamy mieszankę na gazie. Przygotowujemy trawę cytrynową: rozcinamy…
Tajska zupa rybna