Drób
-
Nuggetsy z łososia
-
NUGGETSY: Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami. Jajko…
Nuggetsy z królewską sałatką
-
Marynata do mięsaDo większego naczynia wlewamy oliwę, wgniatamy czosnek, dodajemy pieprz, liście laurowe, rozmaryn, tymianek,…
Krucha pierś z indyka pieczona z rozmarynem i tymiankiem
-
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, gotujemy w osolonej wodzie, ok 10 min. 2. Włączamy…
Pieczone ziemniaki z piersią z kurczaka
-
1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz…
Kurczak w ziołach i czosnku
-
Myjemy filety, osuszamy i kroimy w pasy – jak frytki. Mieszamy w misce sos sojowy,…
Frytki z kurczaka
-
Wstawiamy wodę z bulionową kostką. Mielone mięso mieszamy z przyprawą, jajkiem, bułką namoczoną w wodzie,…
Klopsiki w sosie ciemnym
-
Obieramy ziemniaki, gotujemy w osolonej wodzie. W międzyczasie do miski wsypujemy orzechy, dodajemy ser i…
Klopsiki orzechowe
-
Piersi myjemy, kroimy w kostkę, prószymy solą, pieprzem, papryką. Rumienimy na rozgrzanym oleju, przekładamy do…
Bananowy gulasz z kurczakiem
-
Świeże grzyby obsmażamy na maśle i solimy, pieprzymy. Suszone – gotujemy w niewielkiej ilości wody,…
Zawijane mięso z kaszą i grzybami
-
Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w poprzek na pół. Zbijamy tłuczkiem. Oprószamy przyprawą do drobiu. Słoninę,…
Roladki z kurczaka
-
Mięso myjemy i osuszamy, w każdym filecie nacinamy głęboką kieszeń. Oprószamy solą oraz pieprzem, również…
Piersi kurczaka z kuskusem
-
Smarujemy roztartą widelcem fetą i oprószamy ziołami oraz pieprzem mięso. Ciast wałkujemy, kroimy na 4…
Piersi kurczaka w cieście francuskim
-
Pieczarki, cebulę, kroimy i smażymy na maśle. Pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz pieprzem. Paprykę…
Mufinki z kurczaka
-
Płuczemy mięso, osączamy, piersi kroimy na połowy. Ostrym nożem w każdej nacinamy kieszonkę. Posypujemy na…
Kotlety drobiowe z papryką
-
Piersi kurczaka tłuczemy z obu stron. Posypujemy przyprawą z kurczaka, obficie. Cebulę i ser kroimy…
Dewolaje z cebulą
-
Rozbijamy piersi z kurczaka, doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem. Na środku kładziemy kawałek żółtego sera, zwijamy…
Dewolaje z serkiem
-
Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na pół i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mącimy jajko z solą,…
Dewolaje z koperkiem
-
Rozbijamy piersi z kurczaka – jedną dzielimy na dwie części. Na środku fileta układamy kawałek…
Dewolaj
-
Obsmażamy posolone udka na oliwie. Na dno formy do pieczenia układamy cebulę pociętą w piórka,…
Kacze udka w pomarańczach z imbirem
-
Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Przygotowujemy najpierw farsz: rozpuszczamy 40 gram masła w garnku. Kiedy…
Pierś z kurczaka i zabajone z pora
-
Doprawiamy kurczaka solą, pieprzem. Podsmażamy na gorącej oliwie. Zdejmujemy z patelni, wrzucamy cebulę, boczek. Podsmażamy.…
Piersi kurczaka z białą fasolą i pomidorami
-
Z kurczaka obcinamy końcówki skrzydełek. Nacinamy skórę na szyi, wycinamy szyję. Doprawiamy kurczaka solą, pieprzem,…
Pieczony kurczak po tajsku
-
Podgrzewamy 800 ml wody i dodajemy odrobinę szafranu. Kroimy karkówkę w kostkę, smażymy na 2…
Paella z Walencji
-
Do dużej misy wrzucamy czosnek. Wlewamy sok z cytryny, mieszamy trzepaczką. Po chwili, wciąż mieszając,…
Orientalne szaszłyki z kurczaka
-
Płuczemy ryż, by usunąć z niego skrobię. Gotujemy, w garnku powinno być wody dwa razy…
Nasi goreng
-
Do sporej szklanej miski wlewamy sok z cytryny. Wrzucamy kminek, garam masalę, kurkumę oraz kolendrę,…
Kurczak z mauritiusa
-
Zagniatamy w mikserze sól z mąką i wodą. Powinno powstać dość elastyczne ciasto. Dzielimy kulę…
Kurczak w skorupce z soli po norwesku
-
W dużym garnku grzejemy 3 łyżki oliwy. Szklimy na niej cebulę. Dodajemy pomidorów, paprykę, czosnek.…
Kurczak po baskijsku
-
Usuwamy tłuszcz z piersi z kurczaka. Kroimy mięso w grubą kostkę o szerokości centymetra. Do…
Kurczak marynowany w ziołowym pesto