Chilli
-
W garnku podgrzewamy olej i smażymy boczek. Dodajemy mielone mięso, cebulę, marsalę, pomidory, wodę i…
Błyskawiczne ragu
-
Wołowe mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Cebulę kroimy w krążki, dodajemy do…
Mięso duszone w cebuli
-
Przygotowujemy ciasto. Myjemy burghul, moczymy w wodzie kilka minut. Siekamy w tym czasie cebule, dodajemy…
Kibbeh
-
Przygotowujemy ciasto na chlebek pitta. Mięso wkładamy do miski, ścieramy do niej cebule, dodajemy soli,…
Libańskie babeczki z mięsem
-
Pieczarki myjemy dokładnie i odcinamy ogonki.Posiekaną drobniutko cebulę smażymy z ogonkami pieczarek (również drobno posiekanymi)…
Austriackie kartacze
-
Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie tłuszczu, kiedy zmiękną - dodajemy…
Pulpeciki mięsne
-
Płuczemy mięso, odsączamy je z wody. Kroimy na niewielkie kawałki i mielimy - albo rozdrabniamy…
Dietetyczne klopsiki
-
Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną w wodzie bułką, z bułką tartą, przyprawą do mielonego mięsa…
Klopsiki gotowane w jarzynach
-
Na początku przyrządzamy marynatę. Mieszamy wszystkie składniki blenderem - poza cebulą i czosnkiem. Cebulę kroimy…
Boczek w marynacie chrzanowej z grilla
-
Nacinamy skórę boczku. Obieramy czosnek, miażdżymy go w moździerzu lub przez prasę, rozcieramy z solą…
Boczek w mleku
-
Obieramy czosnek - jedną główkę - i kroimy każdy ząbek w plasterki. Wkładamy do moździerza,…
Golonka po góralsku
-
Przyprawy: pieprz, ziele angielskie, gorczycę i jałowiec prażymy na patelni. Wsypujemy uprażone warzywa do 2,5…
Ziołowy schab pieczony w całości
-
Miękkie masło ucieramy z sokiem cytrynowym, z wymienionym w składnikach sosem, czosnkiem, zielonym pieprzem i…
Diabelskie polędwiczki