Surówka wielokolorowa

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

 

 

Nieduża główka kapusty, dwa pomidory, po pół pęczka koperku i grubego szczypioru, cebula, dwa ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki, ząbek czosnku, trzy łyżki oliwy, pieprz, sól

 

 

 

 

 


Sposób przygotowania:

Kroimy kapustę w jak najcieńsze, długie makaroniki. Płuczemy, osączamy na sicie. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną zieleninę. Pomidory kroimy w grubą kostkę, ogórki w ćwierć plasterki. Rzodkiewkę kroimy na talarki. Paprykę w cienkie pasy, czosnek przeciskamy przez praskę. Przed podaniem wszystkie składniki mieszamy z oliwą i doprawiamy solą, pieprzem.