Drób
-
Mięso kroimy w kostkę o boku około 4 centymetrów. Mieszamy wszystkie składniki marynaty i obtaczamy…
Kurczak chryzantemowy
-
Kurczaka nacieramy solą i imbirem. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Kurczaka kroimy na 16…
Kurczak chrupiący
-
Tuszę z kurczaka myjemy od środka i z zewnątrz. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Resztę składników łączymy…
Kurczak aksamitny
-
Zdejmujemy skórę z kaczki razem z tłuszczem, a mięso kroimy w paski. Solimy je, zalewamy…
Kaczka z jabłkami po chińsku
-
Wszystkie wymienione składniki kroimy w paseczki. Smażymy około dwie minuty na rozgrzanym tłuszczu, aż staną…
Chińskie makaroniki z kurczaka
-
Z kurczaka usuwamy kości. Mięso solimy i pieprzymy. Wrzucamy do głębokiego naczynia.W połowie litra wody…
Kebab z kurczaka
-
Krok 1: Myjemy kurczaka i osuszamy. Zdejmujemy skórę i oczyszczamy go z tłuszczu. Układamy na…
Curry z kurczaka
-
Myjemy kurczaka, kroimy na pół - wzdłuż kręgosłupa. Odcinamy udka i przekrawamy je w miejscu…
Kurczak po kongijsku
-
W rondelku o dość grubym dnie smażymy cebulę bez tłuszczu, tak by stała się szklista…
Doro wat – kurczak w potrawce
-
Nacieramy udka pieprzem oraz solą - i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy następnie w żaroodpornym…
Udka kurczaka po meksykańsku
-
Na niewielkiej ilości gorącego smalcu albo oliwy, smażymy po kolei: banana, śliwki, rodzinki, cebulę, tortillę…
Mole poblano z kurczakiem
-
Pierś z indyka myjemy, kroimy na porcje i wkładamy do garnka. Zalewamy mięso wodą, by…
Indyk w sosie czekoladowym
-
Płuczemy i suszymy filety z kurczaka. Kroimy je w niezbyt szerokie paseczki, solimy odrobinę, polewamy…
Sezamowy kurczak
-
Kurczaka dzielimy na kawałki. Przekładamy do większego garnka i dodajemy do niego oliwę, imbir, cynamon,…
Tagine z kurczaka, rodzynków i migdałów
-
Składniki do marynaty miksujemy w malakserze aż sos będzie miał gładką konsystencję. Mięso układamy w…
Tajski kurczak barbecue
-
Osuszone mięso kroimy na kawałki o wielkości kilku centymetrów - kęs. Na rozgrzanym oleju podsmażamy…
Kurczak z orzechami
-
Pierś kurczaka tniemy w cienkie plasterki. Niekoniecznie muszą być równe i regularne. Połową bazylii mieszamy…
Kurczak w zielonym curry
-
Pierś kaczki tniemy w plastry i smażymy na głębokim oleju. Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na…
Kaczka w curry z owocami liczi
-
Kroimy mięso kurczaka na kawałki i wkładamy je do miski. Dodajemy trawy cytrynowej, soli i…
Kurczak z trawą cytrynową
-
Mięso kurczaka marynujemy w sosie rybnym. Dzięki temu zmieni ono kolor i nabierze ciekawego smaku.…
Kurczak z groszkiem
-
Przyrządzamy najpierw nadzienie. Moczymy bułkę w mleku i odciskamy. Mięso wieprzowe przeciskamy przez maszynkę do…
Rolada z indyka
-
Kurczaka kroimy w niewielką kostkę - około 2 centymetry szerokości. Mieszamy dokładnie sos sojowy i…
Kurczak w sosie hoisin
-
Kurczaka tniemy w kosteczkę o wielkości 1,5-2 centymetrów. Ubijamy lekko białko, dodajemy pozostałe składniki wymienione…
Czosnkowy kurczak
-
Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną w wodzie bułką, z bułką tartą, przyprawą do mielonego mięsa…
Klopsiki gotowane w jarzynach
-
Przygotowujemy solankę. Mieszamy wodę, sól i miód - tak długo, aż wszystko się rozpuści. Wlewamy…
Miodowy pieczony indyk
-
Przygotowanie nadzienia:Rozgrzewamy oliwę z oliwek na sporym ogniu i smażymy na niej szpinak. Smażymy go…
Faszerowane piersi z kurczaka
-
Oczyszczamy mięso z ewentualnych przerostów i pozostałości po skrzydłach. Nacinamy delikatnie, solimy, następnie wcieramy oregano…
Aromatyczny kurczak z grilla
-
Mieszamy wszystkie składniki - poza bakłażanem i oliwą. Bakłażan kroimy w plastry, każdy smarujemy oliwą…
Roladki bakłażanowe z mielonym indykiem
-
Wkładamy naszego kurczaka do plastikowego worka, takiego zamykanego. Mieszamy w misce sok z limonki, kminek,…
Kurczak limonkowy z salsą
-
Umytą wcześniej perliczkę nacieramy pieprzem i solą, a następnie umieszczamy w dość głębokim żaroodpornym naczyniu.…
Perliczka po wenecku