Drób
-
Czyścimy grzyby i kroimy, następnie smażymy na rozgrzanej w rondlu, lub na teflonowej patelni oliwie,…
Risotto grzybowo-tymiankowe
-
Kroimy obrane z błonek i tłuszczu piersi kurczaka w kostkę. Zalewamy sokiem z mandarynki, solimy…
Risotto cytrusowe z miętą
-
Obsmażamy ryż na patelni na złoty kolor. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego. Piersi kurczaka kroimy…
Ryż z warzywami i mięsem
-
Tniemy mięso kurczaka w kostkę 1-2 centymetry. Mieszamy składniki marynaty, mieszamy ją z mięsem i…
Ryż smażony z kurczakiem
-
Na początek przygotowujemy marynatę: mieszamy wszystkie wymienione składniki. Mięso kroimy w pasy i zalewamy marynatą.…
Sawarma
-
Przyprawiamy skrzydełka i obsmażamy na patelni. Wrzucamy do garnka, dodajemy pół łyżki masła, wodę i…
Skrzydełka z ryżem i warzywami
-
Ryż moczymy w wodzie około dwóch godzin. Obieramy kurczaka, dzielimy na trzy części. Cebulę, czosnek…
Biryani- pyszny ryż z kurczakiem
-
1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy…
Jajka faszerowane
-
Przygotowanie: 1. Przygotowujemy masło czosnkowe. 3 duże łyżki masła ucieramy z 2 ząbkami czosnku, solą…
Pierś z kurczaka z masłem czosnkowym serem i zapiekanymi ziemniakami
-
Na blachę albo żaroodporne naczynie rozsypujemy surowy ryż. Na to kładziemy skrzydełka albo udka, na…
Zapiekane skrzydełka z ryżem
-
Gotujemy mleko z ryżem i szczyptą soli. Pod koniec - dodajemy mak, cukier. Kiedy ryż…
Ryż na mleku z makiem i sosem z granatów
-
Z kurczaka zdejmujemy skórę. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na małe kawałki. Cebulę drobno siekamy,…
Kotta pilafi
-
Moczymy ryż w zimnej wodzie pół godziny. Czyścimy kurczaka, kroimy na mniejsze kawałki, płuczemy. Imbir…
Biryani
-
Kaczkę nacieramy przyprawami i nadziewamy obierkami z jabłek i majerankiem. Pieczemy 2 godziny w 180…
Pieczona kaczka z jabłkami i sosem rodzynkowym
-
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Wkładamy kurczaka do żaroodpornego naczynia. Polewamy olejem. Ziemniaka kroimy w…
Kurczak z pieca ze słodkimi ziemniakami
-
Rozgrzewamy olej w woku, wrzucamy pastę curry i cebulkę dymkę. Dodajemy mięso kurczaka, smażymy chwilę,…
Curry w pośpiechu
-
Rozgrzewamy olej, dodajemy bekonu, dodajemy por, podsmażamy. Dodajemy kurczaka, wrzucamy laurowe liście i grzyby. Wlewamy…
Kurczak po reslingsku
-
Ustawiamy piekarnik na 220 stopni. Plastry bekonu rumienimy leciutko na rozgrzanym oleju - i przekładamy…
Kurczak w brandy z bekonem
-
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso delikatnie rozbić(aby nie było zbyt cienkie), opruszyć solą…
Indyk w białym sosie
-
Obieramy i kroimy cebulę w ósemki. Wkładamy do worka z oliwą, dodajemy tam też musztardę,…
Kurczak pieczony z kiełbaskami
-
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni. Kroimy bekon, podsmażamy go na oleju. Dodajemy pieczarki, dorzucamy masło.…
Kurczak, pieczarki, bekon i francuskie ciasto
-
Ustawiamy piekarnik na 220 stopni. W worku mieszamy razem maślankę, jedną czwartą szklanki oleju, pieprz,…
Udka kurczaka w maślance
-
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego boczek, cebulki dymki i rozmaryn. Smażymy przez kilka…
Kurczak po myśliwsku
-
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni. Kurczaki wkładamy do żaroodpornego naczynia albo na tackę do pieczenia…
Pieczone kurczaki ze słodkim ziemniakiem
-
Namaczamy grzybki przez kwadrans w gorącej wodzie. Następnie dziesięć minut gotujemy. W tym czasie kroimy…
Sajgonki Azjatycki Sen
-
Makluby znaczy "odwrócone" lub "do góry nogami". Nastawiamy rosół z kurczaka z warzywami. W tym…
Makluby
-
Myjemy skrzydełka i każde dzielimy na dwie części. Czosnek siekamy, posypujemy nim skrzydełka. Dodajemy soli,…
Kurze skrzydełka w sosie limonkowym
-
Usuwamy skórkę z bułki. Moczymy bułkę w wodzie, odciskamy i przekładamy do miski. Przepuszczamy mięso…
Kulki z drobiu
-
Składniki podane do marynaty mieszamy dokładnie razem. Dodajemy pokrojonego w paski kurczaka do marynaty, mieszamy…
Kurczak Gong Bao
-
Myjemy pierś z indyka, osuszamy i nacieramy solą i olejem. Owijamy folią aluminiową i polewamy.…
Kanapki duńskie z indykiem