Tęczowiec

Zgłoś nadużycie
  • przepisiak

Składniki:

3 serki homogenizowane waniliowe (3x15 dag)
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
paczka biszkoptów (ja użyłam podłużnych)
owoce do wyboru


Sposób przygotowania:

Na początku tortownicę musimy wyłożyć biszkoptami. Potem galaretkę cytrynową rozpuszczamy w jednej szklance  gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć, musimy wymieszać ją z jednym serkiem. Teraz musimy wyłożyć ją na biszkopty.

Z galaretkę wiśniową  postępujemy podobnie. Potem musimy wymieszać ją z drugim serkiem i wyłożyć na masę cytrynową.
Galaretkę agrestową robimy jak dwie poprzednie i mieszamy z trzecim serkiem. Wykładamy na masę wiśniową.

Po zastygnięciu ostatniej masy układamy owoce (truskawki, ananasy z puszki, brzoskwinie, do wyboru).

Galaretkę truskawkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, wylewamy na owoce.
Wstawiamy do lodówki, aby dobrze się schłodziło.