Zielona sałatka z jagnięciną

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:


2 średnie steki z jagnięciny
2-3 łyżki stołowe oleju aromatyzowanego czosnkiem

Sos:
2-3 łyżki stołowe octu ryżowego
2-3 łyżki stołowe sosu rybnego
odrobina sosu sojowego
1 łyżka stołowa galaretki porzeczkowej
szczypta płatków chili
kilka cebulek dymek (posiekanych)
zielone listki (mix sałat, listki z botwinki)


Sposób przygotowania:

Obsmażamy mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zawijamy w folię aluminiową - i odstawiamy na jakiś czas. Składniki wymienione do sosu mieszamy dokładnie w misce. Mięso kroimy w plasterki - wedle uznania. Wkładamy plasterki mięsa do sosu, rozkładamy na talerzach porcje sałaty, układamy na niej porcyjki mięsa i polewamy resztą sosu. Przybieramy świeżymi liśćmi mięty.