Kebab w chlebku pita

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

sos czosnkowy:
500 g mięsa wołowego i
wieprzowego (polecamy
polędwicę)
1 cebula biała
1 pomidor
½ ogórka
1 sałata zielona
1 kapusta pekińska
1 opakowanie chlebka pita
100 ml śmietany
30 ml majonezu
½ główki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano


Sposób przygotowania:

Myjemy warzywa. Cebulę kroimy w krążki, pomidory w półplasterki. Kapustę drobno siekamy, Doprawiamy do smaku mięso i smażymy je na oliwie. Przygotowujemy czosnkowy sos: mieszamy śmietanę z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Podpiekamy chlebek w piekarniku i przyrządzamy zgodnie z instrukcją z opakowania. Do środka chlebka wlewamy sos, wkładamy warzywa i mięso. Zalewamy ponownie czosnkowym sosem - i gotowe.