
-
1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,…
Sałatka z ziemniakami i serem feta
-
1. Rozwijamy ciasto, dzielimy je na prostokąty. Wykładamy na blasze do pieczenia. 2. Wędlinę kroimy…
Sakiewki z ciasta francuskiego
-
1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną…
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami
-
1. Przygotowujemy marynatę, czosnek wyciskamy, dodajemy sól, pieprz i troche oliwy, mieszamy. 2. Plastry schabu…
Roladki schabowe z nadzieniem
-
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, gotujemy w osolonej wodzie, ok 10 min. 2. Włączamy…
Pieczone ziemniaki z piersią z kurczaka
-
1. Ziemniaki obieramy, wrzucamy do osolonej wody, gotujemy ok 10 minut. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.…
Zapiekanka ziemniaczana
-
1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Na patelnię wlewamy…
Sos brokułowy z makaronem
-
1. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do dwóch łyżek masła. Dopraiwamy do smaku solą i…
Tosty z masłem czosnkowym
-
1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz…
Kurczak w ziołach i czosnku
-
Przygotowanie: 1. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy do niech wyciśnięty czosnek…
Ciabatta z pomidorami i mięsem
-
Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Najlepiej dodać ok 1 łyżki oliwy,…
Makaron cannelloni z mięsem mielonym i sosem brokułowym
-
1. Karkówkę kroimy w plastry. 2. Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z…
Karkówka
-
Przygotowanie: 1. Rozpuszczamy margarynę, studzimy ją. 2. Ubijamy pianę z białek na sztywno z dwoma…
Piernik
-
1. Do salaterki wykładamy serek wiejski. 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do serka.…
Sałatka z serkiem wiejskim
-
1. Sałatę myjemy, kroimy w drobne paski. Wrzucamy do salaterki. 2. Resztę warzyw myjemy, kroimy…
Sałatka grecka
-
1. Warzywa myjemy, obieramy. Marchewkę kroimy w kostkę. 2. Wlewamy 2 l wody do garnka.…
Tradycyjny żurek z jajkiem
-
Ze składników: 1/2 kg mąki, 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, 2 łyżeczki sody, 1/2 kg…
Miodownik – ciasto z orzechami i karmelem
-
1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, lub w paski, doprawiamy przyprawą gyros. Mięso…
Sałatka ze szpinakiem
-
1. Gotujemy makaron. 2. Czosnek obieramy, wyciskamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Szklimy. 3.…
Makaron z sosem śmietanowym i piersią kurczaka
-
1. Przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy…
Lazania
-
1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy…
Jajka faszerowane
-
Przygotowanie: 1. Gotujemy ryż w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i odstaiwamy do wystygnięcia. 2.…
Sałatka z ryżem i serem żółtym
-
Mikserem: 1. Oddzielić białka od żółtek. 2. Ubić na sztywną pianę białka ze szczyptą soli.…
Ciasto „Krówka”
-
Przygotowanie: 1. Przygotowujemy masło czosnkowe. 3 duże łyżki masła ucieramy z 2 ząbkami czosnku, solą…
Pierś z kurczaka z masłem czosnkowym serem i zapiekanymi ziemniakami
-
Przygotowanie: 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy ją do mięsa mielonego. Doprawiamy solą, pieprzem,…
Pulpety w sosie koperkowym
-
1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2.…
Domowa pizza
-
1. Ziemniaki obieramy, dzielimy je na połówki. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do…
Ziemniaki faszerowane na dwa sposoby
-
Gotujemy ziemniaki "al dente" w solonej wodzie.Cebule i czosnek zeszklić, dodać mięso mielone, podlać to…
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami
-
1. Obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy…
Tortilla z sosem i mięsem mielonym
-
1. Warzywa myjemy, włoszczyznę obieramy, marchewkę kroimy w kostkę. Włoszczyznę wrzucamy do wody, gotujemy:) Jeśli…
Zupa pomidorowa