Guacamole

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

 

1 avocado,
1 pomidor bez skórki,
2 szalotki,
1 papryczka ostra,
2 gałązki świeżej kolendry,
sok z 1 cytryny,
sól

 

 

 

 

 


Sposób przygotowania:

Siekamy drobniutko szalotkę w kosteczkę. Pomidora kroimy na ćwiartki, wyjmujemy do miseczki pestki. Siekamy również drobno. Papryczkę chilli kroimy na cieniutkie plasterki usuwając nasiona. Avocado po usunięciu pestki kroimy na niewielkie kawałki i przekładamy do miski. Rozgniatamy je widelcem, skrapiając sokiem z cytryny. Wówczas avocado nam nie ściemnieje. Dodajemy posiekanych pomidorów, papryczki, szalotki. Mieszamy wszystko i doprawiamy do smaku sokiem cytrynowym i solą.