Alecha (potrawka) z warzyw

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

- 1 szklanka posiekanej białej cebuli
- 4 łyżki oleju
- 4 marchewki obrane i pokrojone na kawałki
- 4 zielone papryki oczyszczone i pokrojone na ćwiartki
- biała kapusta
- pomidory
- ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę
- 3/4 szklanki gotowego sosu


Sposób przygotowania:

Szklimy cebulkę na oleju. Dodajemy następnie marchewki, paprykę. Zalewamy trzema szklankami wody, mieszamy, dodajemy pomidorowego sosu, przyprawiamy solą i imbirem. Gotujemy 10 minut, pod przykryciem. Kiedy marchewka staje się miękka, dodajemy ziemniaki, pokrojone na kawałki pomidory. Gotujemy następne 10 minut. Dodajemy kapustę, doprawiamy, gotujemy tak długo aż wszystkie warzywa będą miękkie.