Bukiet Pao-san-Jang

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

35 dag wątróbki wieprzowej
2 nerki wieprzowe
1 kotlet schabowy bez kości
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka mąki
ziemniaczanej
5 dag smalcu
1 cykoria
1 łyżeczka przyprawy typu jarzynka


Sposób przygotowania:

Wątróbkę po umyciu oraz oczyszczeniu kroimy na dość wąskie paski. Podobnie robimy z cynaderkami, cykorią i schabem. Posypujemy przyprawą typu jarzynka lub wegeta. Rozgrzewamy połowę smalcu na patelni. Smażymy na nim schab, który podlewamy rozprowadzoną w wodzie mąką ziemniaczaną. Dodajemy cykorii, sosu sojowego i smażymy 3 minuty. Przekładamy na ciepły talerz. W pozostałym smalcu smażymy wątróbki i cynaderki, około 5 minut. Łączymy je ze schabem, cykorią - i smażymy kolejne 5 minut. Podajemy danie z ryżem.