Bezy czekoladowe

Zgłoś nadużycie
  • przepisiak

Składniki:

4 białka
20 dag cukru pudru
7,5 dag mąki
12,5 dag startej czekolady
2 dag cukru waniliowego
pół łyżeczki cynamonu


Sposób przygotowania:

Najpierw ubijamy białka na sztywną pianę za pomocą robota kuchennego. Gdy już to nastąpi, stopniowo dodajemy do piany cukier puder, cukier waniliowy, cynamon i czekoladę. Całość delikatnie mieszamy. Przygotowujemy blachę do pieczenia poprzez posmarowanie jej tłuszczem i obsypanie małą ilością mąki. Za pomocą łyżeczki nakładamy małe porcje ciasta, pomiędzy kolejnymi porcjami zachowując duże odstępy. Tak wyłożoną całość powinniśmy piec około 18 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Gdy bezy będą już gotowe, musimy je ostudzić i ostrożnie ułożyć na talerzu.