Ciasto chałwowe

Zgłoś nadużycie
  • przepisiak

Składniki:

6 jaj
1 budyń
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki kartoflanki
10 dag cukru
2-3 łyżki oleju
1,5 kostki margaryny (37,5 dag)


Sposób przygotowania:

Na początku musimy ugotować budyń. Gdy budyń już ostygnie, należy ukręcić  z 1,5 kostki margaryny(37,5dag) krem. Następnie należy podzielić krem na dwie części: do jednej dodać 20 dag chałwy pokruszonej i 3 łyżki spirytusu, do drugiej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę w odrobinie mleka lub margaryny. Następnie biszkopt musimy przekroić, potem nałożyć krem czekoladowy na krem. Następnie 20 dag drobnych bezików nakładamy na krem. Potem beziki znowu przykrywamy kremem chałwowym. Na koniec  przykrywamy drugą połową i polewamy polewą.