Babeczki z budyniem i owocami

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

2 szklanki mąki krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
200 g chłodnego masła/margaryny
2 żółtka

2 opakowania budyniu + owoce do dekoracji


Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto siekamy nożem i szybko zagniatamy. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Ciastem wylepimy około 20 tradycyjnych foremek do babeczek. Należy je wcześniej wysmarować tłuszczem - najlepiej zrobić to roztapiając tłuszcz i nanosząc go pędzelkiem na każdą z foremek. Pieczemy przez kwadrans w 200 stopniach.
Aby przygotować budyniową masę, gotujemy budynie z połową mleka, jakiego ilość podana jest na opakowaniu. Ciepłym jeszcze budyniem napełniamy babeczki - i dekorujemy owocami.