Biała surówka wielowarzywna

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

 

 

Pół główki kapusty (ok. 50 dag), rzepa, ogórek zielony, cebula, słoik selera marynowanego (300 ml), mały słoiczek kiełków fasoli, duże kwaśne jabłko, mały słoik majonezu, pojemniczek jogurtu naturalnego (150 ml), pieprz, sól

 

 

 

 

 


Sposób przygotowania:

Szatkujemy drobno kapustę, rzepę i ogórek ścieramy na tarce o sporych oczkach a cebulę i jabłko kroimy w drobną kostkę. Od razu mieszamy z łyżką majonezu, aby nie ściemniało. Wkładamy warzywa do salaterki, lekko solimy i mieszamy, po czym odciskamy mocno. Następnie dodajemy jabłko. Pozostały majonez i jogurt oraz kiełki, dodajemy do reszty, doprawiamy do smaku i mieszamy.