„Krwawe” ziemniaki

Zgłoś nadużycie
  • sagnieszka

Składniki:

4 ziemniaki
3 kulki mozzarella
Keczup


Sposób przygotowania:

Piekarnik ustawiamy na 230 stopni. W czasie zanim się rozgrzeje, przygotowujemy nasze ziemniaki. Dziurawimy je widelcem i wkładamy do piekarnika. Wkładamy do piekarnika na kratkę czas od godziny do półtorej w zależności od wielkości ziemniaków. Wyjmij ziemniaki i pozostaw aż ostygną. Ostrożnie kroimy je na połówki łyżeczką i wyjmujemy ze środka miąższ, skórki zostawiamy nie naruszone. Do miski z miąższem ziemniaka wrzucamy pokrojoną na kawałki mozzarellę i dorzucamy po 2 łyżki keczupu. Mieszamy całość razem u ponownie umieszczamy w skórkach ziemniaków. Polewamy ziemniaki keczupem raz jeszcze i wkładamy na około 15 minut do piekarnika ponownie. W tym czasie mozzarella się rozpuści, a ziemniaki ponownie się podgrzeją i będą gotowe do podania.